Miscarriage

Hai nak tanya sape yg pernah miscarriage and pregnant semula. Awak ada ambil supplement kuat rahim ape2 tak? Share sikit#pleasehelp #bantusharing

7 Balas

Saya miscarriage bulan 7/21. Pastu pregnant balik 1/22. Saya n husband try produk himalaya speman,kapikachu,shatavari. sebulan je dah positif 😊 pada masa sama mmg banyak exercise jogging n workout ngan husband jugak.

2y ago

sa miscarriage 12/21 pastu mengandung balik 2/22..terus jumpa dr dia suruh makan duphaston dan makan asid folic appeton ..Banyak bed rest,jangan angkat berat dan jaga pemakanan..Harap2 yg ni baby membesar dengan Sihat 🙏

mcm xde amal ape2 pun....Ambil vitamin pun baru2 je sbb musim covid kan...gugur bln 2/21 lps tu buat operation buang cyst bln 3/21...bln 11/21 mengandung lg....hu3....

2y ago

Tahniah sis 🥰 tq atas perkongsian

Sy 2x miscarriage, pregnnt kali ke-3 alhamdulillah baby survive..sekarang dh masuk 18 weeks 🥰. Sy amalkan folic acid je hari2..

2y ago

Insyaallah okay..awk jgn selalu buat kerja berat sgt..kalau boleh elakkan bersama suami awl2 kandungan ni, ada org boleh..tp mcm sy sbb dah 2x gugur sy xbersama dlu smpai skrg dah 19 weeks. Keep mkn folic acid hari2..nnt kalau dah buat buku nurse bagi ubat lain n doc akan scan, urine, blood test semua..kalau ada apa2 spotting/bleeding awk cpt2 pergi hospital ye

Tak ada ambil ubat apa2. Teruskan makan folic acid mcm biasa. Alhamdulillah lepas 6bulan lebih miscarriage, mengandung semula.

folic acid & rancang utk jarakkan kehamilan 6 bulan . InsyaAllah kuat balik

Jaga makan, no stress, folic acid. Sy jarak 1yr+ nk bg bdn btul2 ready.

2y ago

Sama2 ☺️

Takde supplement cuma amalkan pemakanan dan gaya hidup sihat ☺️

2y ago

Okay terima kasih sis😁