positif covid

hai nak tanya sape pernah positif covid. Ada ap2 petua ke utk diamalkan. takut nk makan sembarangan. saya positif covid kandungan 20minggu. Risau sgt. Mohon doakan saya cepat sembuh dan kuat lawan virus ni #firstbaby #ingintahu #bantusharing

1 Balas

sy baru sembuh dri C19. pregnant 26 weeks. Minum bnyk air, air lemon dgn madu. makan seperti biasa, bnyk kn berehat. jgn tidur dgn aircond. jauhkn makanan n Minuman yg sejuk untk jaga tekak. kerap santize sis. pastikn badan berpeluh dn buat pergerakan, udara dlm bilik pastikn ada aliran yg baik. buka tingkap.

3y ago

lemon bagus sis dy bgi bnyk vitamin c, elok je untk pregnant doc pn sarankn mcm sy low hb minum dgn iron. Makan bnyk buah pn bagus juga instead of lemon je.