Pencuci missv

Hai nak tanya . Pencuci ape yg blh di pakai masa tgh mngdung ni.. nak hilang kn keputihan dan bau..

6 Balas

Sy sejenis guna pencuci miss v juga waktu tak pregnant sbb ada masa2 nak rasa extra bersih n wangi dekat situ. Tp waktu pregnant sy mmg elakkan cuci miss v dgn apa2. Untuk elak keputihan sis try makan yogurt n kalau nak pencuci pun boleh cari daun sirih dan rebus ambil airnya untuk cuci bahagian situ

time preg tk dgalakkan pakai mana ii pencuci miss v tkot lg teruk.. cubala tnya doc awk penyebab keputihan /bau.. kalau dia suh bt pad smear tu bt jerla mana thu ad +ve gbs ke

better jgn pakai apaยฒ pencuci nanti kacau ph miss v kita . nurse pun tak bg . kalau ada keputihan just inform nurse jee sis .

any pencuci miss v tak digalakkan pkai. kalau ada bau, means ada bakteria. jumpa dktr dan dapatkan ubat.

elakkan guna pencuci. sebaliknya boleh cuba buat sitz bath, amalkan ambil yogurt (greek yogurt)

Boleh cube mkn pro & prebioctics nie.. elok sgtt.. anak kedua and third sy amik nie