Size janin kecik seminggu lebih

Hai nak tanya , normal tak ye size baby kecik seminggu lebih . Risauuu pulak asyik fikir je . Kandungan pertama sekarang baru 12 weeks .

4 Balas

Normal je, xsilap sbb proses pensenyawaan tu berlaku mybe lmbat…Dr xde explain pape ke,? Sy 2x pregnant,2-2 mmg lari seminggu…yg first ggur, yg second skrg dh 38w., bby mmg dr first scan kurang smnggu size …hujung2 ni pon kcil sikit dr usia kndgn..tp baby mbesar n berkembang sihat ikut carta graf…bnde tu normal sis..

3w ago

Alhamdulillah kalau normal, cuma tu lah kadang kadang risau je☹️

sye pon mcm tu jugak tpi mungkin sbb ubat sbb sye ade consume ubat dari hospital doc kte nanti baby akan jdi kecik then ringan

2w ago

Serious la. Makan ubat baby/janin akan jadi kecik & ringan?

sis, itu normal. selagi setiap scan nampak baby membesar, itu tidak perlu risau Banyak ❤️