TAHU PREGNANT BEFORE PERIOD LEWAT

Hai nak tanya mommies semua, ada tak kat sini yg tahu diri sendiri pregnant awal sebelum sampai tarikh datang bulan? Kalau ada boleh bagitahu tak mcm mana blh tahu pregnant? Sebab biasanya kan bila period lewat baru kita tahu yg kita pregnant kan. Mohon ada yg jawab. Thanks ?

60 Balas

Sy tau 7 hari sebelum period...mula2 chck samar2 terus tanya kawan sbb dia doc then dia kata positif pregnant sejak dr tu hari2 check and double line makin terang...sy test pakai yg murah je beli dkt shopee 0.30sen sebatang jd boleh la check hari2😂walaupon murah tp sensitivity dia kuat jugk heheh

5y ago

Ohh rasanya kalau beli dkt shopee brand sama la tu mungkin sy beli byk kot tu dpt murah lg...sy beli 100pcs terus😂tp sblm check tu badan sy selalu panas kalau malam2 tu tido manjang bising je sebab bahang tak terasa aircond pdhal husb dah rasa sejuk pelik jugk sbb sy ni xdela tahan sejuk & makan banyak dr biasa betul2 2x ganda sy makan

Sy check 3 hari sblm period sbb sebelum tu setiap hari sepanjang masa badan tetibe berangin je memanjang,breast rasa sakit2 dan sentiasa rasa lapar...doakan sy selamat bersalin ank sulung dan sy doakan utk org lain juga yg tga berusaha dptkan zuriat 😘

5y ago

Alhamdulillah, tahniah sis. Semoga dipermudahkan urusan sis utk bersalin. Aamiin. Terima kasih sis, aamiin, ya rabbal alamin.

Saje test masa cd28..biasa cd sy dalam 30@32 tp tergerak hati nak check dan masa tu masih kabur lps 4 hari check lagi makin pekat.. Tapi dah tertulis belum rezeki lagi.. Mc masa week 9..doakan sy sihat , dapat rasai nikmat mengandung dan selamat melahirkan

5y ago

In Shaa Allah sis, semoga kita sama2 diberi rasa nikmat mengandung dan melahirkan. Aamiin

Sy 2hari seblm period,perasan badan xsedap nk deman tapi xmau demam,cepat penat duduk sje pon boleh penat,krem perut,sakit pinggang macm nk period tapi xdtg² period,selalu sendawa byk angin😄 ,breast bengkak bt upt terus double line terang😊

5y ago

Alhamdulillah tahniah. Bln lps before dtg period pun sy rasa mcm ni tp tiba2 sy period. Bln ni pun sama, hari ni sy period.

sy lagi 4 hari nk date period tapi sy try test upt saje2 je sbb laki kata mcm mengandung je, so sy pn esok nye try skli double line. still samar second time buat upt after 3 hari line dh pekat. alhamdulillah skrg dh masuk 7 weeks😇

Sy plak awal2 tu asek muntah..tgh2 mlm kerap rasa pedih ulu hati..xtau plak tu simptom pregnant..dok fikir je sbb lapar kut,masuk angin ke ada slh mkn..last2 cek sndiri rupanya pregnant..trus blur sbb anak 1st.. #21weeksalready

suami mmg 👨🏻‍⚕️ memang diaaa je kira period saye bila , bila waktu subur semua , tak bole nak bagi kejutan lansung! takde alergic , takde muntah2 , takde makan banyak pun , terus bagitahu awak mengandung ni..🤪

kalau saya sllu ye bila pregnen suami yg asik cakap dah ada tu, sebab saya xsabar kan nak cek upt sebelum tarik period tu dah buat tapi negatif tpi suami cakap ada tu tunggu dlu lewat 1hari period trus naik 2line dg terang😊

5y ago

Wahh power doa suami ni. Btw tahniah sis 😍

Yg sy pla..sy xtau prgnt sbb bulan ptma prgnat ada trun darah koko 3hri sy anggap normal sbb sy mmg x tratur period pn..kwn kja ckp da ada kot isi dia kata..sy ckp xda laa hihi..bulan kedua tu gtal mau cuba upt..trng jaa hihi

Sy dpat thu sy mgandung 2mgu sebelum tarikh period.. Sbb sy rsa xslesa perot krem je belah kanan.. Sesaja test.. Tup2 sangkutt.. Bile dh naik double line sy trus amalkn folid acid n dptkn ubt kuat rahim dkat klinik swasta

5y ago

30 hari sis. Sbb masa sy pregnant sbelum ni sy ada buat upt before seminggu tarikh period tp negatif. Lepas tu sy lewat period 5hari sy cek blk baru positif. Tp kandungan sy ada masalah masa nak msuk 12 weeks dan sy keguguran