ruam

Hai all, nak tanya, mcm mana nak rawat ruam anak dekat leher, dah nak smgu ruam dya. Ruam dya jadi kulit kering berbiji2 kalau kita pgg, mlm2 dya dok garu2 je susah nak tido.

2 Balas

Elakkan berpeluh, bg sentiasa kering terdedah leher dia, satu lg mungkin jugak dy alahan dgn sabun mandi, try xyah pkai sabun time mandi, satu lg try sapu minyak kelapa dara, sbb mgkin jgak dy alergic dgn mana2 ubat jnis krim. Sy ckp sbb anak sy mcm tu hritu. Skrg sapu minyak kelapa dara atau TYT je, alhamdulillah ok

4y ago

Lama2 nnti dkat leher tu akan hilang, slow2 sbb baby asyik baring kan, dy dh pndai gerak2 kepala dongak2 sikit nnti hilang sbb slalu terdedah. Xpe xpkai baju pun y pnting baby selesa dan xmeragam. Kdg2 risau bila meragam takut dia pedih ke apa kita xtau kan