Minum teh masa berpantang

Hai, nak tanya. Masa berpantang boleh minum teh tarik tak? Ada effect tak dekat baby bila menyusu badan?

6 Balas

sy masa pregnant pun kadang minum teh jd angin. so dari situ saya tahu kalau badan saya ada jenis teh yg tak sesuai. masa pantang saya elak minum teh sbb bf anak. kita angin takpe jgn ank kembung je kesian anak. kalau awak tak kisah nak try boleh je. tapi kalau takut effect anak ke elakkan la . banyak je air lain awak boleh minum kalau awak risau

kalau tkde alergik okey je ..mcm sy smua sy bedal kecuali teh sbb angin😆 sy kalau mnum teh lps tu asik sendawa je..kdg sakit dada angin tk lepas

Sy minum teh tarik ok je.. bila minum kopi plak baby auto x bole tido .. betul la ckp dr tan kt tiktok tu .. menyusu badan kne avoid kafein

kalau ikut orang tua, pantang tak boleh minum teh sebabkan angin. tapi ikut badan jugak sis, awak try dulu, if okay then okay je.

pantang la sis sbb mnyusu badan...takot kembung dengan ank sush nak tido....sian baby

Mak saya suruh minum kopi. Kadang2 saya minum jgk nasib baik takde effect

5mo ago

sAya pun minum kopi katanya untuk badan cergas