Ubat Kencing manis

Hai. .nak tanya la kalau dah mula kena makan ubat kencing manis ni. .ada risiko apa- apa ke?satu la tu bayi kita ni besar ke?#ingintahu #pleasehelp

1 Balas

tak pun sis. ubat tu utk kawal gula. sis jaga makan mcm biasa. kurangkan manis, nasi yg boleh trigger gula naik dalam darah. saya pun on metformin anak sulung dulu. alhamdulillah baby lahi 2.65 ja.

2y ago

ok ja. baby cek darah ok ja. cuma kalau ada gdm time preggy ni, kita kena beringat lah manis lepas preggy tu.