Perluke botol susu dan breast pump untuk labour preparation?

Hai nak tanya, kite 1st time mommy. Perluke saya sediakan botol susu new born sebagai preparation untuk bersalin nanti? Tanya kawan2 terdekat ada yang kata ta payah nurse suruh biasakan breast feed ada yang kata kena prepare at least 1? Then boleh ke saya beli breast pump tu nanti je lepas saya da bersalin? Budget lari sebab mahal sangat 🥹

1 Balas

dkt hsptl mmg kena bf dulu. klu xada susu bdn pun, misi akn ajar cara urut bg keluar susu. dan klu nk bg susu perah tu pun letak dlm bekas dan suap pkai sudu. klu budget lari, boleh je beli lps bsalin breast pump tu.