Saya keliruuu

Hai, nak tanya. Kandungan sy sekarang 4w4d. Normal ke kalau takde alahan, morning sicknesss??#firstbaby

44 Balas

hai sis.. sy pun sama nk masuk 4w xda alaham pape mkn suma mcm biasa.. cuma pagi sakit kepala mlm rasa nk demam tu je stakat ni.. tp x teruk lah.. mudahan xda alahan yg teruk sampai lembik dan bby n ibu sihat walafiat je..

Normal sis. Saya pun takde alahan langsung start dari tahu preggy masa 5 minggu. Muntah cuma 3 kali camtu sbb perut masuk angin, kerap lapar & 2 bulan pertama tu takde selera makan. Alhamdulillah skrang dah 24 minggu.

1y ago

okay thank you awak

normal, time 4w sy cuma sakit perut je mcm senggugut. time dh 8w gitu baru sy start alahan. lain orang lain masa dia. kadang² ada yg tkde alahan langsung. kira bersyukur dh tkde alahan tu. kalau ada, memang penat sngt

sy mse trimester pertama elok je xde alahan..peralihan nk masuk trimester kedua sy da mula mual, bau busuk ke cpt je hidung ni bau, sakit kepala. skrg da nk masuk 19w.smua tu sy rasa.. tp sy x layan sgt.

normal.. sy kndungan ptama n kdua lngsung xde alahan... kali nie je alahan mcm2, bru phm prasaan org alahan.. perit.. nk mkn pon pyah. nie berat asyik trun je kne bebel da.. sbb xmkn..

saya mula tahu 4week pregnant, saya takde alahan. bila masuk 6week saya dah mula loya sampai sekarang 11week. lain ibu lain pengalaman ya. semoga kandungan kita semua baik2 sahaja 💖

normal. ada yg dtg alahan lambat. ada yg takde alahan lgsg. yg pregnant terus alahan muntah2 tu dalam drama tv je ehehehe. boleh google pasal alahan semasa pregnant.

Normal sis. Dulu saya masa detect sy pregnant pon 4w macamtu. Punyalah fikir takde alahan kot hahahha. Tiber 7w sampai ke 14w muntah sesajeeee. Jangan diminta sis 🤣

1y ago

okay, thanks yaa

Normal puan. Saya pun dari awal kehamilan sampai sekarang 36 weeks takde morning sickness, alahan, mengidam semua tu takde. Alhamdulillah rezeki Allah mudahkan

saya dari awal tahu kata pregnant smpai skrg dah masuk 5 bulan Alhamdulillah takde alahan. cuma mual2 biasa je. cuma skrg jadi mcm kurang selera mkn je