bayi 5 bulan setengah boleh makan bubur kosong?

hai. nak tanya bayi 5bulan 20 hari boleh tak kalau nak cuba2 bagi bubur kosong cair2.. nak bagi dia rasa2 je dulu.. sebab dari gerak mulut tu macam memang dah bersedia nak makan. mulut asyik mengecap dan mengunyah gusi sendiri😅 jadi kesian takut dia rasa lapar nak makan.. #firstbaby

9 Balas

Mak mertua saya pun duk kata dah boleh dah tu start bagi bby mkn nestum sikit². Baby baru masuk 5 bulan.. Saya hehe je x ikut pun. Well saya mmg xkn terpengaruh dgn kata² org tua ni lebih dgr cakap doc dgn nurse je. Nnt pae jadi dgn bby bkn dorg tanggung pun nnt kita yg parent juga dicakap xreti jaga anak.