Berak berbau

Hai nak tanya. Anak saya harini hari ke 22. Setiap hari akan berak dan warna najis warna kuning mustard sebab bf. Cumanya sehari dua ni bau najis dia makin berbau. Normal ke macamtu? #firstmom #ingintahu #firstbaby

3 Balas

kalau warna mustard tue mmg normal kalau baru lahir dan bf , cuma kalau berbau drpd biasa tue kena tya nurse/doc.. sbb baby sya dh masuk 4b7h , full bf.. najis dia xda bau busuk pun.. bau masam je mcm susu basi..

bf normal baby berak wrna tu.. klau texture/wrna/bbau brubah, kna check apa yg ibu mkan.. takut mkn bnda2 angin/pnas kdg bleh affect ke baby sbb fully bf kan.

2y ago

Hampir setiap hari makan yg ada halia dgn lada hitam. Kiranya okay ke tak tu?

normal. usus baby dah mula ada bakteria jadi akan mula berbau. dalam rahim takde bakteria jadi sbb tu kurang bau awal tu