Berat berlebihan

Hai. Nak tanya, ada tak yang mengandung dan obese. Saya tengah mengandung anak ke3. Dan obese. Jadi seram pula bila fikir cocok cair darah. Anak ke2 haritu bersalin normal. Tapi kena cocok sebab obese. Rasa macam tak kuat pulak nak hadap. 🥴

2 Balas

oh kalau obese walaupun bersalin normal kena cucuk ubat cair darah ya? huhu ingat kena cucuk dulu lepas bersalin czer, tak tahan, last2 saya cucuk 8 hari je. lagi 2 saya tak cucuk, sebab dari hari 1st memang dah banyak berjalan, jadi nurse kata risiko untuk darah beku kurang banyak.

11mo ago

ye ke saya baru tahu huhu

sy tgh pregnant dan obese. last pregnancy czer mmg ada cucuk cair darah lps bsalin. cuma pregnant ni takde kena cucuk la. sis ada risiko apa2 ke sblm ni?

11mo ago

baik2 tq ya sis