Kenapa bayi 7 bulan tiba tiba tak mahu makan

Hai mums,, nak tnya ada tak ank yg sma mcm ank sya sblom ni okay jak mkan tpi bila smlm tiba tiba langsung tak nak mkan.. Bgi nestum bgi bbur pun tknk.. Mau mnum susu jak.. Skrg ank sya 7 bulan setengah.. Sapa yg tau boleh bgtauk sya knpa n cara bgi ank sya mkan boleh tak.. Binggung jugk ni dhla berat bdan dya buknnya berat,, ni cukup cukup berat jak ni..

3 Balas

check mulut dia, klu ada putih2 dkt lidah baby kena bersihkan dulu. kadang2 mulut dia tak selesa if nak naik gigi.

Sama dgn anak saye sis..saye pun buntu jugakkk..anyone ade tips tak

Mungkin nk tumbuh gigi juga tu.