keliru

Hai mummy..sy nk tanya..jarum perancang tu mmg wajib ke nk ambl ya..sy haritu nurse bkeras nk suntik sy..sy dh bgtau yg nk rancang sendri..sy baru besalin 3bulan lepas..usia bby 3bulan 10 hari la ye. Tp sejak sy ambil jarum perancang 3bulan tu..susu sy dh x meriah dn badan dh pandai timbul jerawat..sy cuba nk stop utk pengambilan kedua..bulan ni jarum kedua.tp nurse x bagi..dia kata masih muda kena rancang dulu x boleh klu c ambil jarum..sy penat la nk ckp dgn nurse tu..ada x yg sama mcm sy? Dipaksa ambil perancang?..umur sy skrg 26.. Baru sorg anak..

1 Balas

Kita sebaya. Rasanya boleh cakap dekat nurse, pilihan pada ibu. Method merancang pun hak ibu. Masa saya, doktor suruh bincang dengan suami nak merancang macam mana. Nurse pun tak paksa cuma dia akan nasihat kalau tak ambil lagi lepas tu takde dah cakap pasal tu. Saya pun rancang sendiri atas sebab peribadi.

5y ago

Ada consult dengan doktor? Bila consult dengan doktor, nurse akan ikut. Sebab kita dah cakap dekat doktor apa yang kita nak. Pelik nurse ni.