Luka episiotomi

Hai mummy’s, Sy nak tny yg mana luka epi..korang masih sakit lagi x nak membuang air besar after 2 bulan bersalin? Sbb sy dh masuk hari ke 55 hari..tapi sy akan sakit waktu membuang kalau najis keras..kalau najis lembut xde masalah..then sy dah cek luka sy..ada kesan merah lagi..nampak mcm daging..takutlah sy😢 nak pegi klinik cek..luka sy tu mmg dh bercantum..tp ada nampak mcm merah daging kt hujung tu😩😩. .hopefully ada yang dapat menjawab#bantusharing

9 Balas

Memang akan rasa sakit, saya dah 3 bulan pun rasa lagi sebab nak membuang tu kan guna otot yang sama macam nak melahirkan. Tapi klau tak sure, better refer Dr je puan. Lagi selamat dan solution yang tepat puan akan dapat.

12mo ago

Sy pon rase masalah otot tu lah..xpe sy tgk dulu smpi 3 bulan mcm mne..