Luka episiotomi

Hai mummy’s, Sy nak tny yg mana luka epi..korang masih sakit lagi x nak membuang air besar after 2 bulan bersalin? Sbb sy dh masuk hari ke 55 hari..tapi sy akan sakit waktu membuang kalau najis keras..kalau najis lembut xde masalah..then sy dah cek luka sy..ada kesan merah lagi..nampak mcm daging..takutlah sy😢 nak pegi klinik cek..luka sy tu mmg dh bercantum..tp ada nampak mcm merah daging kt hujung tu😩😩. .hopefully ada yang dapat menjawab#bantusharing

9 Balas

sy pon pernah ada 1 kawasan merah wlaupon kwsan lain dh kering. sy letak ubat kuning. dlm sminggu yg merah2 basah tu kering then terus baik. hujung jahitan pulak nyilu & rasa tajam sbb hujung benang yg dipotong tu. pakej prnah naik nanah seketol kecik dkt situ. tp bila dh pecah terus baik. kes hujung benang tu pulak sy cuma sabar tggu dia reput ke tanggal ke entahla sy xpasti. tp lama2 mmg xda dah

12mo ago

Oowh letak ubat kuning ya..ok sy cuba