Spotting..

Hai mummy...Boleh tolong anyone yg ada pengalaman serupa? Saya skrg prggy 9w..baru2 ni ada keluar spotting mcm ni..sy patut terus ke hospital atau spotting mcm ni bkn sesuatu yg perlu dibimbangkan? Harap ada yg sudi jawab..Lepastu saya boleh decide utk terus ke klinik atau tggu.. #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

Spotting..
8 Balas

jumpa doktor sekarang kalau boleh dulu ini tanda2 anak sy meninggal dalam kandungan 13 minggu, sbb itu keputihan cmpr darah. jumpa doktor utk check heartbeat baby dan mtk ubat utk kuatkan rahim dan jgn lupa bedrest 3 bulan. in sha allah dipermudahkan segala urusan.

3y ago

ok sis .tq ..kang ptg nak g jumpa doc☺️

During pregnancy, Kalau ada bleeding @ spotting darah (merah @ coklat), adalah sebaiknya awak ke hospital utk pemeriksaan secepat mungkin dgn doktor ye… Byk penyebab & kemungkinan. Jadi utk elakkan sebarang risiko, cpt2 jumpa doktor k 😊

3y ago

ok..tq..ptg nanti nak g jumpa doc☺️

Sy penah jd mcm tu, dr kata tu darah lama… apa2 pon awk kne pergi kecemasan dlu, scan tgok baby ok ke x…

3y ago

tq☺️

sis, apa cerita ya sis? dah jumpa doc ke? sy pun sedang alaminya so dptkan pengalaman dri sis dulu

3y ago

hai sis..maaf ya baru baca.. Saya scan..tp masih tak nampak baby..kantung ada..telur ada..Doc bagi 2 kemungkinan..1,mgkin kndgn sy masih terlalu awal (4-5w wlpn last priod sy hujung bln 6..kalau ikut kiraan dah 9-10w) dan kemungkinan kedua,,mungkin xjadi.. Pasal spotting doc tak boleh decide..sbb baby xnampak..dia kata nk bagi ubat kuat rahim pn xboleh..kalau sis kndgn ok da nampak better consult doc..nnt mgkin dia akan bagi ubat kuat rahim..

Sama macam saya. Dr kata sebab hormon. dr bagi ubat hormon untuk elakkan spotting lagi.

refer dengan doktor..bedrest dan kurangkan aktiviti atau kerja yg berat..

3y ago

tq ..ptg ni nk jumpa doc

pergi hospital

segera ke hspital sis

3y ago

ok..tq🥰