Kandungan etopik

Hai mummy2x sekalian. . ada x mummy dkt sini yg ada sejarah kandungan luar rahim dan tiub sbelah kena buang. .?. . n then lpas tu die preggy lagi. .?. . nk tnya. . mcm mana kandungan selepas tu?. Adakah ok or berulang lagi skali kandungan luar rahim?.

9 Balas

Tahun lps sy ectopic kena removed fallopian tube belah kanan, down juga la actually.. Lg2 bila housemanship doctor ckp sy susah nak pregnant.. Geram je rasa time tu.. Ada pulak dia boleh ckp mcm tu.. Alhamdulillah lps 9 bulan ttc dgn mcm2 cara juga la sy usaha then pregnant blk.. Skrg dh 39weeks menunggu hari nak bersalin je.. Yg penting positive, usaha, selebihnya tawakal.. Support dr husband paling penting..

5y ago

.. Ehhhhhh. . mcm tu ke sis?

Sy 2x. Sept 2018 dan jul 2019. 1st xbuang sbb kcik 3w xnmpk duk mn cucuk chemo mtx, 2nd 5w scan duk kt tube kanan. Laparoscopy. Dan finding ada pelekatan kes yg ptama sbb tu 2nd sngkut lg. Skg sy da prgnant 3m+. Sis jgn rsau utk mngndung lg chance lbh tgi sbb kita hnya ada 1 tube je laluannya.🥰

4y ago

Amin2 sis pn sm moga sis n ank slamat amin😍

Saya dec 2018 buang tiub sebelah kanan. Alhamdulillah ogos 2019 positif pregnant skrg dah masuk 22 weeks. Mmg pegi klinik cepat2 utk scan sbb itu apa yg doc pesan. In case positif cepat pegi scan. Doa baik2 ye. InshaaAllah semua baik2 je tu. 😊

5y ago

Terima kasih sis. . alhamdulillah sekrg saya dh 12week. . semoga sis n saya serta kndungan dlm keadaan sihat. .

Inn Shaa Allah, akan mengandung lagi dgn izin Allah. Bila dah buat operation tu, pls pantang jugak tau. Jaga permakanan dan kesihatan. Inn Shaa Allah cepat melekat sbb ada 1 tiub je. Lgi mudah sebetulnya.

5y ago

Alhamdulillah

Kwn sy.. Xtau die pregnant luar rahim smpai 1tiub pecah.. Time tu die kata mcm nk tercabut nyawa tahan sakit..So tinggal 1tiub je.. Xsampai setahun.. Die pregnant dan dah selamat bersalin bln 11 hrtu..

5y ago

Aamiin... InsyaAllah ok sis.. Doa byk2..

Okey je sis.. Sye operation 2/9/2019 etopic pregnancy n potong tube.. Blan 10 dh pregnant smula.. Skrg dh 14 week.. Smua okey baby sihat.. Main lompat2 mse scan.. Doa bnyak2 je

5y ago

Insyaallah amin.... Ye ke.. Bgos lah.. Sye dh 26 week..

Tu semua bergantung juga puan... Tak ada masalah kalau hanya sebelah yang produce ovum... Sebaiknya kalau tahu pregnant terus refer doktor... Semoga dipermudahkan urusan puan

5y ago

Terima kasih sis. . sekrg mmg tgh refer doc masa tahu preggy lagi. . harap2x kandungan ok mcm mummy2x yg lain. .

Okey je sis... Sy dh setahun dh buang seblh tiub... Alhamdulillah skrg prgy agik..

Kakak sy pon ad tiub sebelh ugk p kndung ke2 n ke3 alhamdulillah xde pe2 mslh

5y ago

Alhamdulillah. . terima kasih sis sbb dh bt saya rasa lega. . 🤗