Penyusuan baby

Hai mummy²,sy ibu 43tahun.Nak tanya la kan anak sy da berusia 1 tahun 10 bulan...lagi 2 bulan nk genap 2 tahun.Dengan usia sy da 40 ke atas ni memang penat bila susukan anak.Jadi adakah boleh jika berhenti bg susu badan? #bantujawab #bantusharing

2 Balas

Boleh je berhenti kan susu anak. Buat secara berperingkat. Sedang elok dah ni.. Yg terbaik hingga 2 tahun penyusuan susu ibu. Anak saya nak masuk 2 tahun 2 bulan, Dia masih belum nak berhenti menyusu badan. Saya sedang mencuba dan doa. Umur saya pun 40 series.

3mo ago

Sama

Bab ni depends pada ibu sendiri… memang kita nak bagi sampai anak 2 tahun.. tapi kalau badan tak mampu, ganggu mental n emosi sis, sis boleh buat keputusan yang elok untuk diri n anak sis…

3mo ago

tq sis