Normal baby mngeras 34-35 weeks?

Hai mummy2 semua...sye skng 35 week...lately ni baby asyik mngeras..kiraan pon x smapi 10 rsenye..baby gerak tapi nnti die kjap2 mngeras...vigina pon rase geli2 sakit gitu...bwh perut pon kdng2 rase pedih sakit mcm tegang ..normal ke...nk kate dh nk bersalin blum trun tnde pape lg ..sbb sye pregnat bru ank first..so xd pengalamn pape lg...tq..#pleasehelp #firstbaby #firstmom

2 Balas

awak mengeras tu normal. tak normal kalau kiraan tak cukup 10x. misi xde pesan dkt awak ke kalau tak cukup kiraan terus ke hospital utk check.

Mengeras tu normal. Tapi doktor pesan kalau kiraan tak cukup 10 kena terus pergi emergency. Bahaya