X sihat

Hai mummy2 semua. Saya nak tanya kita kalau x sihat demam batuk selsema boleh ke makan pil yg doc beri? Bukan apa serba salah ada petua org dlu2 cakap kalau mngandung ni kalau blh elakkan makan pil.. tkut effect anak.. bagi pendapat plss

2 Balas

Ade few ubat je yg ibu mgandung boleh makan sbb tu kalau sakit ape ape bile jumpe doctor wajib mention to doctor yang u pregnant and die akan bagi ubat yg sesuai utk org mgandung. Huhuhu sye skrg ni sakit telinga yg amat. Nk choice makan jugak ubat antibiotik and paracetamol. Huhuh

Saya kalau betul2 dah tak tertahan sakit. Saya akan makan ubat. Kalau masih deal. Tahan ja. Lagipun kalau ubat yg dktor bagi, mmg ikut dos ibu mgandung. Tak payah risau la sis. Daripda memudaratkan diri sendiri dan bayi😅