Baby tak mahu susu badan

Hai mummy semua nk tya mcm mna nk hndle bby yg xmau susu badan.. lepas dok bgi susu fm truih dia xmau dh minum susu badan.. mcm dh xpndai hisap . Bgi hari tu sbb kuning dia tinggi so doc suruh try fm.#ingintahu #firstbaby

1 Balas

kena sabar sikit sis tahan dgr dia nangis klu sis btul2 nak df.. tggu dia haus btul nnti bru dia akan mnum..baby yg dh biasa mnum guna botol ni, mmg susah sikit nak df, sbb bila dia mnyusu botol, dia x perlu hisap kuat2 puting tu, susu keluar jek dgn rancaknya.. berlainan dgn puting mak, bila dia mnyusu, dia perlu guna tenaga utk sedut dgn kuat dan amek masa 2-3saat utk susu keluar, tu lah punca nape bby suke botol lagi..hehe.. tabahlah sis, moga brjaya ye 😘

2y ago

terima kasih yerr..