kembung perut

Hai mummy semua, anak saye sebulan lebih kerap kembung perut. Ape makanan yg perlu saye elakkan dulu ye, sbb dia bf saye

1 Balas

Kalau minyak yang awak sapu kat baby tak okay boleh tukar ke minyak kayu putih atau yang lain . Elakkan makan benda berangin , sama je makanan yang kena elak macam dalam pantang . Boleh google . Lepas tu kerap susu kan baby supaya dia kenyang perut tak kosong , sendawakan and makesure baby kentut . Boleh tengok kat youtube ke cara urut perut baby untuk dia kentut kalau baby susah kentut