Akar/sanggul fatimah

Hai mummy semua, ada tak antara uolls yg pernah minum air rendaman akar fatimah...dikatakan air rendaman ni membantu untuk memudahkan bukaan jalan dan mempercepatkan proses kelahiran, tapi air rendaman ni hanya boleh diminum utk kandungan 37 minggu dan ke atas sahaja, kwn saya yg suggest minum sbb dia sendiri ada amalkan sejak anak ke 2 hingga ke 4, alhamdulillah proses dan sakit bersalin tu tak lama katanya...skrg saya dah masuk minggu ke 38, saya dah minum 3x, tujuan saya tanya ni hanya utk tahu lebih lanjut kot ke ada mummy dlm ni yg dah cuba dan ada pengalaman sendiri, boleh la share☺️

1 Balas

Soalan ttg ni memang femes.. 😅 ada sy bca sstagh yg mnum ok. Ad yg sy bca pengalaman xok. Sy ni jenis klau bnda 50-50 sy xambil. Risau nseb xbaik. Jd mcm lain. Gitu jla pndpt sy. Hehe..

5y ago

Mksdnya pengalaman tak ok tu mcm mana ye, boleh share tak...