coke bahaya untuk baby dlm kndungan?

hai mummy👋 saya pregnant 6bulan boleh minum ar coke tk? bahaya tk untuk bby? #pleasehelp #seriusnanya

8 Balas

Sebaiknya elakkan ye ✌🏻 “Carbonate Drink” ni mostly mmg sangat tinggi kandungan gula. Actually utk sape pon tak elok sebenarnya lebih2 lg ibu mengandung 😂 Kalau awak teringin, rasa seteguk dua tue takpa la. Jgn berlebihan @ jadikan habit jer.

Minum moderately tak apa kalau dh teringin sgt. Yang tk elok kalau berlebihan 😁 sy still in first trimester pun ada minum coke kdg kdg.

Tinggi kandungan gula. Tapi minuman bergas mmg tak baik pon utk kesihatan. Klau nak sgat minum seteguk jelah utk lepas gian 😂

Bukan kata kandungan, utk sapa2 pun xelok. Kan tggi gula. Kalau tringin sgt tu rasa seteguk dua jela..

elakan minum sebab tinggi gula , nak teringin sangat cukup lah letak dekat lidah rasa sikit ,

pnh je minum tp cmpo gn air masak...

kalau boleh jangan minum sis

bole asl minum sikit je