Jenis darah

Hai mummy's ... Saya nk bertnya betul ke ibu yg darah jenis O berisiko untuk menyebabkn bayi kuning (JAUNDIS)? Sbb saya ada baca pd buku pink berkenaan jaundis dan saya darah jenis O+ ... Mohon penerangan mummy's yg berpengalaman 😅 #firstbaby

18 Balas

Saya darah O+ & anak sye prolong jaundice ( 2buln lbih).Tapi sbnrye depends on org jugak

Tdk la.. sy o+..rendah je kuning.yg pentng jaga pemakanan masa dekat2 nak brsalin

kalau darah baby dgn ibu sama,selalunya kuning sekejap je..atau xde kuning...

ikut org kot ..member drh AB ,ank dia kna jgk prolonge jaundice

tak jugak..cuma risiko tu tinggi sikit nak kene kuning

x semestinya...Sy berdrh B+ 3org ank sy alami Jaundis.

Saya 3 3 da kuning..harap² yg ke4 ni xda..

Saya A+ anak pun A+. Takda kuning