Jenis darah

Hai mummy's ... Saya nk bertnya betul ke ibu yg darah jenis O berisiko untuk menyebabkn bayi kuning (JAUNDIS)? Sbb saya ada baca pd buku pink berkenaan jaundis dan saya darah jenis O+ ... Mohon penerangan mummy's yg berpengalaman 😅 #firstbaby #1stimemom

3 Balas

saya darah O. masa anak lahir thn lepas, kuning tak tinggi. 1 mlm saja kena duk bawah lampu biru kat hospital,lepas tu kuning makin turun. yg penting masa tu kena kerap bg susu ibu.