Susu FM yang okay ?

Hai mummy . Saya nak minta pendapat . Sekarang sy masih bf .. cuti 3 bulan . Merancang untuk guna susu fm bila hantar pengasuh . Sebagai tambahan risau tak sempat nk pump .. susu fm apa yg mummy guna untuk budak 3 - 4 bulan ke atas .

3 Balas

susu fm ni mommy sendiri yg kena try n error. sebab penerimaan setiap baby tak sama. dr pengalaman sy sendiri, sy try 4jenis susu fm. dr susu murah smpi ke susu mhl sy try. yg ke 4 tu bru jumpa yg sesuai tu pon after dpt advise dr doctor sendiri. 1st try baby muntah. 2nd try baby batuk berkahak. 3rd try baby cirit birit. 4th tu sy pergi klinik, doctor advise ambik rendah lactosa. sy stop susu bdn bukan sebab susu xde, tp doctor advise soh stop pregnant 2nd baby. sy mommy yg berkerja, dn sy juga epmom. nnt awak boleh tengok perbezaan bila baby minum susu bdn dn susu fm. mmg lain.

Jujur ya utk fm ni memang kena try & error. Nk bg suggestion takut xsesuai. Tp boleh try yg mudah dpt di pasaran, beli yg kotak/pek kecil dlu. Cuba dlm 2-3 kali feeding. Klu bby tak berkahak, x kembung, x muntah, najis dia tak keras..mksdnya dia boleh minum fm tu.

kene try and error