38 week bby mengeras

Hai mummy nak tanya bby mengeras lama normal ka dia x kerap tapi sekali mengeras tu lama ??.. ank fisrt x ad pengalaman lagi

2 Balas

Saya pun selalu juga mengeras mcm tu. Dah dekat2 due ni badan tengah training sakit contraction agaknya. Tapi selagi baby aktif bergerak InshaAllah ok normal. perhatikan tanda2 lain yg besar. mcm keluar lendir, pecah ketuban dan kontraksi sekata setiap 10-5 minit. tu yg tanda nak bersalin

Sy hari tu mengeras.. Then tekanan darah meningat.. Pergi hospital utk check. Tup2 kena tahan..cuz bukaan dah ada. Huhu

2y ago

Ouhh saya mengeras saja tapi lama.. Tak ad turun tanda lagi nk p hospital teragak agak lagi