Newborn carseat atau carrier?

Hai mummy's gorgeous. Nak tanya pandangan sikit. Masa 1st baby, sy beli carrier pakai sampai anak 8m tak muat dah pakai utk dalam kereta, then beli plak carseat utk sampai max umur 6 tahun tak silap. Persoalan sy, ada tak carseat yg sesuai dari infant/newborn sampai baby dah toddler? Bukan apa, nak elak pembaziran. Saya pun bukan la berkemampuan sgt,tapi safety anak tu penting jugak kn. Bantuan carseat masih ada ka tahun ni? Sy stay selangor Tq yg memjawab 😊 #ingintahu #seriusnanya

10 Balas

Sy beli crolla alpha sis rm329 je

1y ago

1 tahun lebih sis. Tp masa tu mmg tgah mengandung 2nd baby juga. Kira klau anak 1st xnak, mmg nak bagi kat anak 2nd 😅 dia ok, sbb ada sponge bentuk 3 segi utk bagi newborn x bergerak ke bawah masa baring tu