Milk booster

Hai mummy boleh suggest tak milk booster terbaik untuk ibu ? Terima kasih

10 Balas

Lain orang lain sis. Tapi yg memang akan sustain susu badan u adalah pengambilan protein dan serat yang cukup. Sy dulu first baby macam2 try. Cookies la, susu la yg org duk jual tu sama je. 2nd baby ni takde beli apa2. Yg sy consistent adalah latch on baby selalu, pump bila dia tak menyusu, power pumping sekerap yg mungkin, ambil makanan seimbang. Badan pun blh jaga, baby pun dapat susu.

kne try n error sis sbb badan xsama. mcm sy minum calla milk esok trus bengkak susu. tu pn lepas try byk option mcm minum horlick, red dates , mkn jelly supplement yg mhal tu. xmenjadi. so kne try n monitor.

Supplement MaMom ok. tp dinasihatkan kosongkan breast, sb saya sampai bengkak susu. maybe dia byk terlampau sampai x sempat pump. sy dari 1oz ke 6oz dlm 2 hari ja

Mkn je mknn yg blh buat u happy sis.. i mkn cookies pon susu blh byk..kne try n error.. kalau beli milk booster tp u xsuke rse die xboleh jugak…

Minum je susu fresh tu. Haa rajin buat red dates dgn dry longgan tu. Insyallah. Amalkan doa jugak.

Haritu saya makan durian, susu keluar banyak dari biasa. Itu pun saya makan sikit je.

I try oat, susu ok walaupun tak banyak...

Air kosong kena minum byk. 👍

Horlick, oat, kurma