Night Sickness

Hai mummies semua, nak tanya sini ada tak yg takde morning sickness tp sickness dia dtg pada waktu petang atau malam.. Pelik kan mommies semua.. Ni first pregnancy sy, tp sy alami sickness pada waktu malam atau petang sahaja.. Petang pun kebiasaanya nak masuk menjelang malam baru akan dtg sickness tu.. Loya, mual, pening dan nak muntah.. Jom share pengalaman anda.. #firsttrimester #firstbaby #kongsiCerita

10 Balas

sy pd awal preggy dlm 2 bulan. pstu jd sickness siang mlm. smpai kena drip semua. then pstu smbung smpai ke 6 bulan lbih. stop kejap dlm sebulan. pstu dtg balik tp sgt kurang berbanding 7 bulan sblum tu. xleh mkn,xleh mnum air 0, xleh telan pil,xleh bau sebarangan..tp lps beranak smua ok 😁 apapon jgn stress.sy enjoy je wpon mabuk truk. ni semua pngalaman yg x semua org merasa. mcm sy, sy rs lebih baik sy gitu sbb maksudnya anak sy aktif n sihat. sy anggap cmtu

Saya x kira masa 😅 Muntah bila nampak posting nasi lemak 😔 Bau or ternampak depan mata lagi la terus laju g toilet. Dlu before pregnant nasi lemak tu la fav saya😢 Lps tu muntah bila makan bukan makanan yg kita craving, kalau ikutkan craving ni nak makan benda x sihat je😂🤦‍♀️😢 So bila paksa makan benda lain dri tekak nak, hmm muntahhh. Bila la nak berakhir fasa muntah ni. Tak larat dibuat nya n sedih tengok org makan sedap je🥺

sy pun sickness waktu mlm,sblm tido...tp jarang muntah cuma mual...ada certain mkanan sja yg akn muntah,atau kenyang sgt..

4y ago

Samalah

sama.. sy pun jnis alahan mlm, bila mlm sy mmg xbrani mkan sbb muntah terok.. siang elok je tp skrg dh msuk 3bulan ok dh

Saya gilir gilir sickness nye, hari ni siang esoknye malam 😅. Mual muntah hilang bile kandungan masuk 5bulan

saya yg kedua ni alahan tengah malam dah lena tido msti trjaga sbb muntah 😂

sama la dgn saya, morning tu biasa2 je, start mlm nnti sickness dth teruk

Sama,Petang sampai mlm meloya

xpernah alami

Ehh..sama la