Deria rasa hilang

Hai mummies ❤️ saya ada satu soalan, normal ke lidah takde rasa apa apa. Rasa semua makanan tawar. Masatu saya masakkan husband saya kari ayam, dia kata masin sangat, tapi saya dok bubuh garam sebab rasa tawar😂 kesian dia. Tadi saya bancuh air, saya kurangkan air masak sebab rasa tak manis, tapi bila suami minum dia kata manis mengalahkan semut😂 agak agak bila deria rasa kembali pulih ye? #firstbaby #fisttimepregnant #6weeks

7 Balas

macam kejadian saya harini .. masa masak kari ayam ,,2 3kali jugak rasa ,, still tawar .. sekali tambah garam sikit .. dah siap masak ,letak bawah tudung salji .. lepas sejam dua rasa lapar ,, try makan rasa masin pulakk😅😅padahal tambah sikit jugakk garam nya

4y ago

kan 😅😅

fhm sangat apa yg sis alami , saya xdpt rasa makanan,cuma rasa pahit tawar ja , sampai2 ckp dgn mak masakan tak cukup garam tda rasa😂 ,kakak saya ckp mulut saya kali sebab dia pregnant dlu bgitu juga , dlm 3 hari hilang la juga rasa pahit tawar tu😂

tak pasti jgk sis, kdg2 mgndung mmg bt deria rs kita cerewet sikit..tp musim2 covid ni..risau jgk..sbb slh satu tanda2 kan hlg deria rs...sis xpegi check ke...?

4y ago

nak pegi cek juga lepasni😅 thank you ❤️

samaa lah , lama juga nak datang deria tu balik ,asal mkan mnum ,tmbah garam gula.

3y ago

dah 5/6 bulan camtu

Normal tu. Kadang deria rasa kita berubah. Selera berubah

sye masuk 8bulan baru lidah jdi normal

saya lepas bersalin baru pulih