Checkup kk bulan 3

Hai mummies Saya ada appointment bulan ke3 di kk. Saya confuse dgn appointment ni. Sebenarnya saya kena puasa ke tak on the day nak pergi checkup? Kalau x perlu, bila sebenarnya kena puasa? #SeriusTanya #firstmom #ingintahu #bantujawab

11 Balas

tgk kat tarikh appt tu, kalau pagi & ada tulis mgtt, kena puasa la tu. selalu klu mgtt, pkul 8 kena ada kat kk dh n kena minum air gula. klu appt jam lain, mgkin xyh puasa pun.

biasa kena puasa time nak minum air gula, tuh pun misi akan bgtau. kalau dia tak gtau apa, takyah puasa sis.

kalau bukan nak minum air gula, jangan puasa. sarapan betul2, kalau tak nanti Hb low.

klu nurse x suruh, x payah puasa.. slalu nye nurse akan ingtkn sblum next appoinmen..

Nurse akan bgtau siap2 kalau kena puasa. Biasa puasa time nk minum air gula

kena puasa bile sis kena minum air gula..klau checkup biasa x perlu puasa

biasanya kalau kena puasa, nurse akan bgtau awal.

Puasa bila buat mgtt je sis and if misi suruh.

Hii berpuasa bila kena minum air gula jee