Pergerakan bayi

Hai moomy,normal ke kalau kandungan 24 minggu tapi pergerakan baby tak aktif selalu? #firstbaby #mommybuntu #1stimemom

1 Balas

Mungkin mommy macam saya masa pregnant sebelum ni, tak berapa rasa pergerakan baby. Tapi baby kat dalam perut tu bergerak je sebenarnya. Untuk kepastian, mommy boleh ke klinik. Scan baby dan minta nasihat doktor. InsyaAllah takde apa2 tu. Tapi apa2 pun, jumpa doktor dulu ye. Sebab pregnancy journey setiap orang tu bebeza. Nak kata perkara ni normal pun tak, tak normal pun tak. Lain ibu mengandung, lain experience dia. Jika ada experience yg sana sekali pun, tak dapat nak pastikan 100 % punca dia adalah punca yg sama. Kalau doktor sendiri yg bagi nasihat, baru rasa lega sikit hati ni, betul tak 😊? Sebab doktor nasihat kita lepas check sendiri keadaan kita dan baby. Semoga dipermudahkan urusan dan selamat semuanya. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers