#nak tahu# #ingin tahu dan sebagainya#

Hai momy semua,sekadar bertanya..pernah x momy semua jd mcm saya dekat kemaluan asyik gatal² ja sebelum ni xada pula tp tiba2 dlm mggu ni kemaluan saya gatal² dh cuci basuh pun masih terasa gatalnya..skrg sya dh 35w,normal ke atau sy kena rujuk ke Dr..sekian soalan Sy.☺️

9 Balas

sama macam saya sis, lepastu saya bgtau doktor masa checkup dia bagi saya ubat insert vagina tu, terus hilang rasa gatal tu and keputihan pun dah normal balik. sis kena inform misi or doktor ya masa check up nanti. takut jugak gbs

Ada juga trbaca hujung hujung ni biasa keputihan akn bnyk .. sy klau ada gtal biasa cuci dgn air suam letsk gram sdkit . Lps tu sapu losyen/plmbp if gtal d celah miss v . Better cek dgn dr /nurse

awak try tanya misi kt kk, sbb saya dulu jadi time 2nd trim, gatal kt situ ,diorg amik sample nak check kot keputihan ke apa,

9mo ago

Saya masa 32wk perut mengeras..pegi dewan brsalin doktor bt swab kat vagina,rupanya ada kulat candida di vagina..misi kat KK bg ubat insert..sblm nie mmg ade gatal2 kat kemaluan dn ruam celah paha,tp igtkn bnde tue normal jer..better sis check ngn doktor.

saya pernah ken mcm ni..tapi saya minum air barli..biji barli tu mkn mcm bubur..Inn Shaa Allah...tapi jika teruk, kena rujuk kk

saya pernah kena tp saya cuci tiap kali kencing dgn air suam n garam . 2 hari buat mcmtu hilang .

9mo ago

ok baik..stg Sy cuba buat, terima kasih

minum i masak bnyk2 leps tu kurgkn makan manis. inshaAllah tahan

jangkitan kulat. rujuk doc utk dptkan krim sapu atau ubt insert vagina

9mo ago

sendiri masukkan

baik..terima kasih sis

baik.. terima kasih