ada tak ?

Hai moms2 semua..nak tanya untuk ibu hamil ada tak susu tepung untuk turunkan tekanan darah tinggi ?

5 Balas

Ubat darah tinggi je boleh turunkan tekanan..tapi klu awk boleh jaga mkn tak mkn masin berminyak tu kira baguslah..tapi klu sya agak susah skit sbb time pregy ni makin besar makin kerap lapar nak mkn je..Tak boleh mkn itu ini kang jadi stress plak lagi naik darah.start pregy dari 3 bulan sya dah kena mkn ubat darah tinggi smp skrg 8 bulan tapi dos yg paling rendah lah sbb serasi dan terkwal darah dgn ubat tu.so nak mkn mcm2 tak kisah sgt lah tapi jaga2 jugak.

Takde susu. Sy kawal tekanan darah tinggi dgn tak ambil langsung garam, makanan berminyak. Sy banyak makan buah. Lepas tue tekanan darah okey sampai sekarang.

Akk drh rendh..preggy ni drh mcm nk naik je..awal2 dok bg ubt cair drh..dia kata utk elakan kena drh tgi.

kurang kn makanan manis2 yg berminyak.. dan jn ambl mknan yg bgaram tnggi.. kna jga diet msa prncy..

Setahu sy tiada..melainkan mkn ubat saja