Placenta privia Type 1

Hai moms smua...saya skrg dah masuk 7bln.sblm ni saya scan baby,doktor bgtahu uri saya 'low lying placenta'.bila scan kmbali smasa 7bln kndungan,doktor bgitahu saya mhadapi placenta privia type 1(minor).saya ada baca info yg doktor pakar share,jika PP type 1,masih ada peluang tak utk lahir scara normal?ada tak mommy kat sini yg ada pglaman PP@ low lying placenta?

1 Balas

Saya masa buat detail scan 20w pun Dr kata low laying placenta. Scan dkt kk lagi sekali 28w still tak naik. Tapi Dr tak classify pulak type apa. Risau pulak