breastfeeding

hai moms saya nk tanya .. anak saya bila bf rasa mcm dia x cukup je susu tpi bila saya pam guna botol puas dia dpt bnyk.. bila bf putng asyik keluar2 je dia .. kenpa ye? dan ada x tip atau cara nk bg dia puas bila bf.. btw anak saya beratnye kurang sejak lahir dan hari ni da 12 hari .

1 Balas

Mungkin anak dah ada masalah nipple confuse sbb tu nampak dia x puas bila bf. Bila bf, anak kena pakai tenaga lebih utk hisap susu dari puting. Bila pakai puting botol, flow susu lancar dan anak x perlu nak hisap kuat. Teruskan je bf. Cari cara mcm mana nak stimulate mulut anak yg nipple confuse.

1y ago

saya keep on bagi sampai dia nangis teresak2 saya terus x smpai hati terus pam 😭😭😭😭