Cara naikkan berat bdan baby DF.

hai moms. macam mana nak naikkan berat badan baby 1 bulan 23 hari dengan cepat ? saya direct feeding baby . apa tips ye ? sbb berat naikk sikitt je .. misi bsing sbb graf merah ☹️ baby tggi tpi anak kcikk . terima kasih .

2 Balas

1. Happy2 je mommy 2. Makan berkhasiat 3. Tgh berpantang kan so fokus baby je, susukan dia on demand 4. Paling penting bagi je dia susu smpai kempisss jgn tukar2 breast. Sbb susu yg awal tu cair tak naikkan berat baby. Yg susu selepas tu yg gemukkan dia. Anak sy lahir 1.8kg, sebulan dh 4.5kg, 2 bulan 5.3kg. Semua anak sy direct tp anak 3rd paling mudah naik berat dan paling kurang stress. Yg paling sy stress sbb kerja tu paling kecik. Mommy happy2 je n bg dia susu jgn tukar2 breast dlm 1 sesi ya. N bykkan minum air kosong

12mo ago

oke terima kasih 🫶🏻 klau dri segi pemakanan ibu ad amal apa apa tak ?

Jaga timing menyusu, setiap 2 jam & levih 15minit utk dapatkan hindmilk, susu belah malam pun bantu gemukkan baby

12mo ago

baby sy skrg dia hisap 5minit je pastu dah taknak . sy bg fm tu pom dia tak habis minum .. kena paksa ngam2 2oz . knpa ye ?