Baby tak nak tido

Hai moms, baby saya baru 3 bulan, 2 hari ni dia mengamuk tak nak tido, buai tak nak, buai kat tangan tak nak, kalau biar ja memang xtido la jawabnya. Nak buat macamana ya. susu semua okay tak dak masalah. Normal ka baby tak nak tido ni

3 Balas

mcm baby saya dia sebelum ni senang nak tidur tapi bila nak beralih bulan mmg akan meragam tak nak tidur...so nak tak nak saya suka bagi dia lepaskan meragam dia dulu baru pujuk dia tidur dgn ngempengkan dekat saya..baby ni dia tak tahu cara nak bagitau kita mcm mana dia nak tidur dgn selesa so cara terbaik adalah bagi dia release kemarahan dia then around 2 ke 3 minit baru pujuk dia.. sometimes ada baby mcm tu..bila dah ngempeng and pujuk dia.. alhamdulillah dia tidur.. nampak dah lena baru saya bedung dia utk tidur yg lama then masukkan dia dlm crib dia...ini hanyalah cara saya utk baby saya..mana tau mummy boleh try cara saya.. hopefully menjadi...

Cuba check perut baby. Kadang baby bukan mengamuk tak nak tidur tapi mungkin sebab perut tak sedap

tak normal. kena tahu punca. mungkin kena tido bergelap ke?