ubat yang bole digunakan

hai moms, anak sy umur 3bulan 9hari.. macamna nak hilangkan merah2 di bahagian pelipat2 ni ye? anak moms prnah tak kena mcmni? hartu dah jumpa doc, beri ubat tapi sekejap je sesuai, lepas tu tak sesuai dah .. ada recommended ubat lain tak? #pleasehelp #firstmom

ubat yang bole digunakan
23 Balas

anak saya bsr mmg lahir2 bsr so pelipat tuh merata lah ada.. apa saya buat lps mndi lap pstikan krg btl2 kering.. pstuh ltk lotion.. Ada part saya ltk Bedak pureen merah tuh mmg helokkk jekk xpnh lah jdi merah² melecet ke apa ke.. Cuba sis amalkan nnt lps dh sihat anak.. InsyaAllah.. okay tuh.. for now cuba try sapu sudocream..

saya pakai sebamed lotion untuk seluruh badan... dan snow white treatment lotion utk ruam ruam dan merah2 di kulit baby... Snow white treatment lotion tu bagus👍 kejap je ruam baby hilang... 🌹kulit baby ni berbeza.. sis try n error ya.. jgn sapu banyak2 dahulu.. just sapu very lightly❤️

try use this cream sis, sbab baby saya dl cam tu jg, prgi jumpa bbrapa doctor pun sama je smpai beli cream mahal rm 187 pun tak sesuai,after that doctor recomment cream ni n ru ok ma baby i, masa tu baby i ru 2 minggu je

kalau sya sapu lotion baby je lpas mandi.. jgn pastikan kulit baby sentiasa lembap dan tidak kering.. klu kulit baby kering itu yg bagi ruam atau gatal2 lagi naik sbb kulit kering.. bagi lotion baby yg jenis moisture utk bagi lembap

Anak saya macamtu , pakai sudocream ni esoknya terus surut kulit dia pun lembuttt je , cream ni dokter yang suggestkan , boleh cari dekat mana mana farmasi🥰

pegi famasi alfro. .mintak kt dia BB CREAM ALHAMDULILAH ANK SY PKAI SEKEJAP JE PULIH. . .LG SATU.PKAI BJU BELUBANG SBB DIA PANAS KAN. .

Masa ank Saya sblm ni,xsapu ubat Pape pun...cuma lps mandi sapu lotion n bedak je..n pastikan bby jgn berpeluh n sentiasa kering...

i suggest u try this product sis .. sbb 2 bulan lepas my baby adaa ruam dgn eczema .. alhamdulillah.. 2/3 hari dahh surut kesan tu

saya pakai herbal cream ummialya, alhamdulillah anak saya sesuai dari nb lagi. bila dia jadi pakai tuh , slow2x okay.

pakai snow white cream. sy baby naik ruam panas ritu banyak. pakai cream tu kejap je hilang