Tekanan darah naik selepas bersalin

Hai moms. Ada tak dekat sini ibu ibu yg tekanan darah naik tinggi selepas hari ke5 bersalin ? Apa rawatan kk buat ea ? Tekanan darah saya naik sampai 165/93 .

4 Balas

sy pernah kene. sbb kurang tidur. cuma tidur 2 jam je sehari . lepastu beberapa bulan terus kene makan ubat tinggi 😂

2y ago

masa tu kk pantau sampai berapa lama ? saya kena pantau seminggu tp kalau tak elok kena continue lagi . macam stress sbb kena ulang alik pergi kk .

normal tp klau terlbih tinggi sgt / tiap kali gi kk sllu naik darah dia akan sruh masuk ward jgk..

2y ago

kan . kadang tak tahu nak explain dkt nurse tu macam mana . mmg tak cukup rehat . dgn badan sakit2 .

mst kes xckuo tido..tu yg naik tu..

2y ago

aah . mmg xcukup tido

Sis stress ka?? Xckup tidur??

2y ago

tu la dah ckp dengan nurse tp nurse tetap nk cakap ada darah tinggi .