Tekstur makanan bayi

Hai mommysss. Now anak saya dah 7m22d. Sekarang makanan dia masih blend halus tu. Tapi tengok setiap kali makan dia macam uwerk tu tapi tak muntah pun. Habis je sentiasa semangkuk. Cuma saya rasa macam dia tanak tekstur halus ni je. Dia kan biasa makan dia cracker macam keras2 gitu. Taktaulaa. Macam mana ye nak tau anak kita dah nak makan tekstur lain? Rasa nak dekat seminggu dah setiap kali makan dia buat camtu. Cuma takda pulak nak nangis ke apa. Dia macam geli2 gitu hahah adess🤣😵#ingintahu #bantusharing #seriusnanya #firstbaby

2 Balas

Hahaha cute. Boleh dah tu cuba tukar texture. Sebab awak pun mention dah biasa makan cracker kan.

Uwerk tu salah satu tanda dia nak tekstur lain. Boleh try n error, lecek pula