Period lpas bersalin

Hai mommy..nk tnya perlu ke risau bila xdtg period..ank sya dh msk 4 bln skrng,tpi blom priod..(blom brsama suami😅)

12 Balas

Kalau menyusukan anak susu badan normal xdatang period. Saya menyusu smpai 2 thn 2 bulan. Tp start period masa anak umur 1 tahun 7 bulan. Doktor kata itu normal. Bole da kalau nak bersama tu tapi kena jaga-jaga juga sebab takut tau² nanti da berisi je. 6 bulan pertama lps bersalin tu memang bole kata subur sbnrnya. Pakai la protection.

hi jga.. bgi sy kalau kita belum bersama dgn suami, xperlu risau sebab ada beberapa org trdekat sy yg smpai setahun lebih baru period lepas bersalin.. tp kalau sis ragu2,boleh tanya nurse or doc 🤗 sy lepas bersalin n habis nifas, trus period sperti biasa.. 😊

Sy bf anak smpai umr 2y 7m. Tp xfully la. Terpaksa topup sbb susu xbnyk. Jmpe Dr utk consultation bf. Mkn ubat. Skli pam just dpt 1-2oz je. Tp tetap teruskn pam n bf. Ank umr 2 thun sy bru dtg period😬 stop pon sbb pregnant da brpe bln😅

Allahu saya pon tak sure la sis, sbb saya pulak lain ceritanya.. habis nifas dalam 2 mggu lebih lepas anak lahir lepastu darah dtg balik maybe tu period dah belasan hari dah tak habis2 lagi ni. Risau jgk kot darah nifas dtg balik bukannya period😮‍💨

2y ago

Okay terima kasih sis share ❤️

bg yg myusu bdn spnuhnya mmg lmbt period sbb gangguan hormon. tp ade jgk yg cpt. mcm sy fully susu bdn tp ank 3 bulan bru period. tp kitaran haid msih belom normal. yg period kali kedua tu lewat bberapa hari...

kalau susu badan sepenuh masa ada yg lambat dtg period..macam sy , masa anak no1 , 12 bulan baru dtg period . masa ank no2 , 9 bulan bru dtg period..masa anak no3 , 8 bulan bru dtg period.

selalu nya bila bf anak akan lmbt kn period kita. atleast 6m xdtg period. tpi ikut bdn jugak. ade yg lbih dri tu ade yg krg dri. tu.

2y ago

bkn rse nye. mmg mcm tu. atleast 6m kite xperiod kalau bf. tpi ikut bdn. ade mom smpai 1y x period. ade yg x sampai 6m dh period balik.

Hai mommy. Kalau direct bf memang lambat datang period. Tapi kalau pengalaman saya sebelum anak 6 bulan dah period

sy dah 5bulan anak, masih belum period

Saya lps anak setahun baru period hehe , fully bf.

2y ago

lmanyaa..😅mngkin la,sya bf dua org skli..