cucuk

Hai mommy...dlu masa sy pantang kt umh mak sy anak sy cucuk sebulan kt klinik berdekatan umh mak sy...skrg sy dh hbis pntg n ikut suami n klinik sana suruh sy cucuk anak utk 2 bulan (26hb) di klinik berdekatan umh suami sy....sy nk tnye klu mcm ni sy kene lapor dulu kt klinik bru (sblm 26hb) ke dtg je masa tarikh 26 hb tu?

7 Balas

Saya ni kerap kali pindah sebab kerja suami jenis pindah randah... Selalu bertukar2 klinik check up anak... Selalunya saya akan call klinik dulu maklum... Nanti klinik akan bagi tarikh dan masa berdasarkan kawasan kita tinggal... Kalau kita terus pergi dorang takkan check kalau kawasan kita bukan kena haritu.. So nanti nak kena pergi pulak... Banyak kerja dah disitu... Untuk mudahkan kita better call ja dulu... Dan selalunya saya google ja klinik yang terdekat... Number pon ambik dari google jaa... Harap urusan sis dan baby dipermudahkan

Kne g kk yg sis nk hntr bby cucuk tu tuk dptkn temujnji cucuk bby.. dlm ms yg sm mention dkt kk sblm ni sis dh tuka kk lain tuk hntr bby... Mcm sy ritu kk kajang col tnye knp xdtg..tp sblm tu mmg dh siap2 mention nk pindah tp xtw bile sbb tggu date dpt kunci rumah..lepa sje pindah umh... ...jd awl2 dh set dgn kk dengkil cucuk tuk 9bln

Pengalaman saya bertukar kkia..kkia lama inform dorang akan berpindah,nanti dorang akan bagi buku yg kat dorang tu sekali bawak g tempat baru ..so kkia baru akan ambil buku yg kkia pegang tu..so kat situ dorang tau perkembangan anak kita mcm mna...

Ambik appointment baru. Gi klinik sblm tarikh nya dan set appointment dgn klinik tu. Macam saya: - Cucuk 1 bulan - kk jelapang (rumah mertua) - Cucuk 2 bulan - kk bentong (kampung saya) - Cucuk 3 bulan - kk Dengkil, kk area kawasan saya

Sama macam sy. Pantang dekat rumah mak. 1st month cucuk, pegi kk dekat dengan rumah mak. Cucuk 2 bulan, ambik appoitnment baru dekat kk rumah sendiri.

4y ago

Walk in. Sbb kk shah alam kalau call sentiasa tak dapat..

Lg elok pergi klinik br utk bgtau..nanti diaorg akan bgtau tarikh utk cucuk 2bln..

Nk lebih mudah n xbyk kali kerja...call je kk dkt tmpt bru ni tanya mcm mana😊