New mom..first baby

Hai mommy3 blh sy tny...sy ada baby 3bln dia kdg3 batuk...sy dh sapukn minyak ...kt dada....tp masih lg batuk3....sy rujuk klinik..dia kata mungkin sbb susu bdn dia minum...itu biasa.. Ka...sy new mom...xda pnglmn lg....blh bg pncerahan..lg satu ad tak sapa3 nk jual baju bby girl 3 bln murah3...x cukup duit nak bli baru.....#firstbaby

2 Balas

baby batuk normal asalkan xde tnda2 mcm sesak nafas, nafas ada bunyi ataupun nmpk lekuk kt dada. kdg baby batuk sebab tersedak masa minum susu atau tersedak air liur dn batuk sekejap saja. klau baby mcm ad khak, boleh tgok video chest percussion for newborn. tepuk2 dada baby supaya kahak tak tersekat. pasal baju baby, saya selalu beli kt shopee, baju siang dgn seluar dlm rm6 sepasang. baju tidur nightsuit 3 pasang dlm rm23. klau harga ni Pn mampu, n Pn nak link kedai, nti saya bg.

batuk ade kahak x? cuba buat myk bawang putih... amik bwg putih bakar,ketuk2..isi dlm myk..myk msk je klu x dek myk zaitun..isi dlm bks..buat sapu kt dada,blakang,betis,tapak kaki