Soalan yg agak agak privacy

Hai mommy2..sya nk tanya..kndungan sya dah msuk 6bln..kawasan private part sya jd mcm besar kembang..tgk mcm pelik je..risau pon ad kot2 ad mslah lain..😥ad ke yg alami mcm sya..ke sya sorg je..sya first mom..(tolong bls ye kot2 ad yg mcm sya..boleh hilgkn sikit rsa risau)

5 Balas

maaf sy xprnh alami benda ni. tp nak tanya private part awk yg kembang tu sakit ke ? atau gatal ke.. kalau risau sgt xslh jumpa dr dan tnya dr sbb mrka lebih tau. hrp ada yg dpt bantu mnjwb soalan awk ye.

1y ago

ohh pernah terbaca satu artikel yg private part kita tu mmg akan mengembang kalau tengah pregnant sbb hormon. salah satu perubahan pada badan ibu2 la kiranya, mgkn bkn smua org kena kot sbb sy skg pn 27w blm pernah alami lg mcm puan ni..

saya pun macam tu juga.jadi kembang.tak sakit tak gatal juga.kali ni tak mudah melatah sebab sebelum ni time pregnant pun mcm ni juga.bila dah bersalin terus elok mcm biasa.hairan bin ajaib 🙃

ade biji ke sis? klu kmbang x de rasa sakit pape normal j sis..semua ibu mngndung pn mcm tu..sy pn mcm tu jgk sbb kita mngndung kn..

1y ago

klu kmbang saje normal sis

Mmg mcm tu sis, kembang jgk. Asalkan tk sakit tkde ap prlu dirisaukan.

1y ago

alhamdulillah..lega skit rasa..bru kali pertama..prubahan mcm ni jd risau la😁

sy 22week, mmg mengembang hihih.. insyaallah xde pape