pedih ulu hati

hai mommy2 nk tanya ada tak cara kurangkan sakit sbb terlalu sakit sampaikan susah nk tdur. tdur semua gaya xboleh sbb macam ditekan nk pecah 🤢 anyone boleh tlg

1 Balas

tips , makan jangan sambil minum air , jauhkan buah2 yang ad citrus mcm tomato pun punca pedih ulu hati , jauhkan prmakanan pedas, lpas makan jangan trus baring ddk selama 2 jam kalau boleh , makan jangan trlalu lewat..4 jam sblum nk tidur . lpas makan boleh kunyah gum tapi bukan perisa mint . kalau tak selesa boleh try tidur secara ddk... alternative lain minum gaviscon...trut membantu, kacang badam pun turut membantu